Hebt u vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar info [at] denatris.nl of reageer via het contactformulier hieronder. Als u haast heeft mag u bellen: +31 (0)6-18852050.

4 gedachten over “Contact

 • Beste heer de Natris,

  Opzoek naar achtergronden van van mijn vader kwam ik een bewijs tegen waarin hij zich had aangemeld als vrijwilliger bij de Landstorm van West Brabant rond 1935 ik heb ook een aantal foto’s waarop hij staat als militair denk ik bij de Grebbeberg. Mijn vader is al geruime tijd overleden en heeft er eigenlijk weinig of niets over verteld. Later is hij nog commandant geweest van de strafgevangenis in Scheveningen. naam C.D.van den Beemt Daar is ooit iets gebeurd met een medewerker waarvoor hij later als mogelijke getuige voor is opgeroepen. Hij kon helaas geen informatie geven bleek .
  Mocht u meer info willen dan hoor ik dat graag

  1. Dank voor uw reactie. In Nederland leven nog tienduizenden van deze verhalen – en dat is een behoudende schatting. Inmiddels doe ik in opdracht van het Korps Nationale Reserve onderzoek naar vrijwilligers van de Vrijwillige Landstorm, wat de vooroorlogse voorganger is van het Korps. We zijn geïnteresseerd in alle informatie. De Bijzondere Vrijwillige Landstorm (BVL) had inderdaad een groter Landstorm Verband in West-Brabant. Kunt u eenvoudige foto’s maken van het document en de foto? Ik gebruik die alleen voor documentatiedoeleinden.

   Helaas is op internet weinig informatie van goede kwaliteit te vinden. Om een indruk te krijgen stuur ik hier enkele linkjes naar afbeeldingen:
   – Regionaal Archief Tilburg: https://www.regionaalarchieftilburg.nl/zoek-een-foto/?mode=gallery&view=horizontal&q=landstorm&page=1
   – West-Brabants Archief (Bergen op Zoom): https://westbrabantsarchief.nl/collectie/beeldbank/?q=landstorm&mode=gallery&view=horizontal

   N.B. Gek genoeg heeft het Stadsarchief Breda geen afbeeldingen met de term “landstorm” in collectie.

 • Beste heer Natris
  Ik heb even een beetje dom gedaan om niet te kijken op uw site en daardoor deze late reactie.
  Via uw mail adres heb ik nog een beter foto gestuurd en zal ook nog een paar andere foto’s uit die tijd versturen naar uw mail account persoonlijk.

  1. Beste Wieke,
   Je mag me natuurlijk tutoyeren. Ik neem aan dat ik dat andersom ook mag. Fijn dat je me vorig jaar hebt weten te vinden. Heel erg bedankt voor het sturen van foto’s van het BVL-legitimatiebewijs van je vader. Fijn dat je je persoonlijk materiaal wilt delen. Met al het materiaal dat wij krijgen gaan wij behoedzaam om.
   Groet,
   Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *